Team aktiviteter

S Racing Team

 

SODALES

Nulla tempor dolor nec vulputate porta sit vita nulla praesent eros eu tristique a pharetra tortor velit sapien met rhoncus. Odio vitae fermentum non in urna vitae ut conubia suscipit.

 

Hele racingteamet har vært i stillstand det siste året fordi sjåføren har bygget nytt hus med dertil "garage". Det er nå kommet så langt at mini'en har flyttet inn i garagen, men meneskene har ikke så det gjenstår mange timer før rallybilen blir videreført. Vi kommer tilbake når det skjer. 14:38 09/11/2015

 

En liten oppdatering fra S Racing. Vi har nå "gravd" frem en Escort fra vårt fjernlager for å se på om vi skal få en "ny" rallybil i teamet. Det er en 1977 modell modifisert til nasjonal klasse i rally karosserimessig. se "før" bilder i vårt Bilde Arkiv. Videre er at mini'en begynner å ta form igjen om enn noe sakte.

 

Det vært stille rundt rally teamet det siste året i rallysporet etter det fundamentale motorhavariet i Hedmarksrallyet. Men det betyr ikke at det har vært stillstand rundt rallyteamet. Første fører har fått en ny arving David er navnet og har vel allerede fått verktøy vil jeg tro. Det er innkjøpt ny motor med noe annerledes specs enn den gamle. Mer moment har vært ønsket lenge og det forventes i ny motor. Espen har innredet garasjen med fliser etc... Vakkert skue. Bilder og annet stoff om garasjen er å finne på Facebook under gruppe clubman's cave ( 242525685890045@groups.facebook.com ). Juli.2012

 

Video fra Rally Hedemark er lagt ut. Klikk Her. Vi hørs.

 

Rally Hedemarken ble en nedtur da "maskinisten" tok kvelden etter service. Vi hadde noen tvil på service da det lakk olje fra steder det ikke skulle. Vi hadde ikke peil på hvilke feil da vi reiste hjem, men vi har tatt noen prøver i etterkant og diagnostisert problemet til røket register rem. Det har nok startet med sviktende simmerring mellom motor og register. (Vi har Belt Drive ass.). Dette har nok tatt reg. beltet. Motor skal ut før jul og så får vi se hva mer som er skadd.

 

Rally Telemark ble avlyst da veiene bokstavelig talt regnet bort. Dette var trist for arrangøren har holdt på med dette i tre år. Vi kommer til å starte i Hedmarksrallyet den 24/9-2011 i stedenfor. Vi sees da. Vi også kjøpt inn noen maxwell dekk for formålet. Spennende å se om dette gjør grepet bedre. Våre gamle Colway'er er ferdigkjørt. De nye er forøvrig 12" s.

 

Video fra AH Rally er klar. Klikk Her.

 

Rally Aurskog Høland er historie. Etter Espens uttalelser noe av det råeste som han har kjørt. Det var bare en skår i gleden og det var en fartsprøve som var en eneste stor grøft og der fikk Minien grådig juling. Det startet 4 i klassen. Vi ble nummer tre i klassen. Bilen er parkert, men skal frem igjen etter ferien for Rally Telemark.

 

Vi har nå startet opp forberedelsene til rally Aurskog Høland i starten av juni. Vi måtte bytte ut stoler, seler, brannapparater og fører og kartleser måtte gå til innkjøp av Hans© kraver. Dette medførte også at fører måtte bytte hjelm, da den gamle var uten mulighet å ettermontere Hans© ankere. Bilen er startet opp og ser ut til å være "fit for fight". Videre er planen å kjøre Rally Telemark i starten av september. Så følg med. Vi er i gang igjen. Hørs!

 

Teamsjefen er i tillegg til rally aktivitene opptatt med GPS tidtagning i Challenge. Videre har han endret sivilstatus fra 100% arbeidende i EDB Business Norge AS til 100% uførepensjonert d.v.s "ansatt" i NAV.

 

"Long time no seen". Racing aktivitene har ikke vært prioritert i hele 2010. Dette skyldes primært at tiden ikke strekker til. Føreren har en liten datter å ta vare på og resten av teamet har stelt med andre saker. Vi har nå de beste intensjonene om at året 2011 skal bringe bilen tilbake i rally løypene igjen. Bilen har det godt i sitt skjul, men begynner å bli noe støvete. Garasjen til Espen blir vel ferdig til vinteren og da kommer bilen inn i varmen for ettersyn og oppgradering m.h.t. sikkerhet etc.. Teamsjefen har engasjert seg i tid tagning og resultatservice i Challenge løp for tiden. Vi høres på nyåret.

 

Jule hilsen fra S racing. Vi har vært i dvale denne sesongen grunnet familien har økt det siste året. Første fører har fått en datter med navnet Miriam. Gratulerer så mye fra hele teamet.

 

Vi har holdt lav profil i den siste tiden. Dette skyldes at Espen driver med videreutdanning og undertegnede har vært på sykehus en periode med noe hjertetull. Vi kommer tilbake om litt med evt. forberedelser til Larvik til høsten.

 

Video fra Romjulsrally er nå lagt ut. Klikk her.

 

Romjulsrally er vel gjennomført. Det ble klasse seier. Været var flott men for oss pyser var det "dritkaldt" etter hvert. Gutta hadde det moro og det er det som teller. Dekk som ble brukt var det gamle "puckene", men skjært noe opp for å få bedre drenering av snø.

 

Nå er påmelding til Romhjulsrally levert. Dekk er bestilt fra Englang og Piggman er visstnok funnet. Dekkene som vi skal bruke leveres fra Deamon Tweeks og har godt gammelt Hakka mønster. Vi høres.

 

Vi har lyktes med å få ut noe fra etappe 1 allikevel. Se video. Vi har også noe bakom stoff fra servicen. Se video. Vi har ikke oppdatert på en stund. Men følgende har skjedd i teamet til i dag 22/10-2008. Espen, Andreas tok sine hastighetslisenser som planlagt på Vålerbanen i våres. Alle gromdelene er nå kommet på plass og blitt testet. Vi tok også en test på Rudskogen i sommer som resulterte i at en frostplugg forsvant sammen med kjølevannet. Det var den testen, men bilen viste gode resultater på de rundene som ble kjørt. Klargjøringen før Larvik gikk sin gang. Se underliggende artikkel. Prosjekt Jo nærmet seg slutten. Artikkel er som følger klippet fra en av våre faste sponsorer Autoclassic:

 

Jo Walderhaug fra Oslo fullførte "Rallyifiseringen" av sin 74 Modell Mini 1000 akkurat tidsnok til å kunne debutere i Rally Larvik i helgen. Bilen er nå godkjent som rallybil og godkjent konvertert til Cooper S-spesifikasjoner. Dermed var det duket for to Minier til vennlig kappestrid. Vi har mottatt denne oppsummeringen fra Team Selvik som kjører den velkjente røde Clubman'en."

 

Alt arbeid som gjensto før rallyet denne gangen var overkommelig. Vi hadde bestemt oss for å oppjustere understellet så godt det lot seg gjøre. Fikk hevet den til rette høyden (minimum høyde under laveste punkt på bilen er 10cm) og siden jeg har tilgang på 4-hjulsmåling, ble alle vinkler justert.

 

Ellers er det alltid noe småplukk som må fikses. Onsdag kveld kjørte jeg bilen fra Oslo til Slemmestad uten hørselvern…. Og det gikk fint helt til jeg hadde kjørt et kvarter. Da begynte den å gå på 3 ½ sylinder….. Kjente jeg ble litt skuffet og gadd ikke sjekke hva det var engang, men kjørte rett hjem.

 

Dagen etter tittet jeg og fatteren på problemet, og det viste seg at det var en løs pluggledning på fordelerlokket. Dette er jo ikke første gang skjer, men å lære av sine feil er jo som kjent ikke lett…

 

Uten særlig drama var vi faktisk klare til Larvik før tiden… Det må jo være ny rekord.

 

Tormod (kartleser) og jeg, reiste ned til Larvik torsdag kveld. Møtte opp i Jo's garasje og skrudde sammen med de frem til 0330. Fikk oss noen timer på øyet, og beskuet Jo's arbeid fra natten før. De gutta døgnet vel den siste uken, men de sovnet heldigvis ikke i bilen.

 

For vår del gikk gjennomkjøring smertefritt og teknisk kontroll var en lek denne gangen

 

Lørdag begynte med regn, og dekkvalg var det store spørsmålet… skal vi gå for halvslitte 032'er eller skal vi ta de nye? Vi tenkte at vi prøver med de gamle, så får vi evt bytte til nye halvveis hvis det regner mer.

 

Servicecrewet mitt forsov seg, så jeg fikk ikke snakket med dem før vi dro av gårde. Jeg bekymret meg litt for dette, men gleden var stor da jeg opplevde tidenes service.

 

Olje ble sjekket før vi rakk å gå ut av bilen. Vi fikk mat i hånden og beskjed om å ikke stå i veien. Helt topp!

 

Etter å ha kjørt 5 ½ etappe ble Tormod dårlig og måtte gi slipp på notene for å ikke kaste opp i bilen. På etappe 7 ( som forøvrig er en kort etappe på litt over 3 km, gikk det galt. Det ble mye oppkast på høyre side av bilen, men vi fullførte. Den siste etappen er nesten en parademarsj og er min favorittetappe. Her kommer vi opp i bortimot 170km/t flere steder og det er en flyt som er helt rå. Vi forbedret oss med 30 sekunder fra i fjor og det er egentlig bare akselerasjonen som gjør at vi ikke henger med i nasjonal klasse.

 

Etter målgang i Stavern pustet vi endelig ut. Resultatet ble nr 1 i klassen. Nr 41 av 54 totalt og av 78 startende."

 

Jo Walderhaug fullførte løpet greit og ble nummer 51 av 54 som kom til mål. De slet med bremseproblemer og en løs drivaksel, men slikt må man jo forvente med en ny bil.

 

Vi venter spent på neste Rally!

 

Se forøvrig bildene i bilde arkivet

 

Det er bestilt mere gromme varer til min mini. Det er Aluhubber, alu drive flange, competition rubber cones, Vented groove bremseskiver og ekstra magnet pickup til oljen. Dette vil gi ennå mindre uavfjæret vekt som alle sier skal være så fint. Vi håper at dette er på plass når Espen skal ta hastighetslisens på Våler senere på våren. Der så de helst at man hadde godkjent redskap til å ta den praktiske prøven. Ellers opprettholdes planene om to rallies til sensommer og høst. Vi høres lengre ut på våren.

 

En liten oppdatering rett føre påsken setter inn. Jo W. prosjektet går sin gang. Slike prosjekt tar tid, da det skal tas hensyn til mange ting som regler og praktiske løsninger. Alfaen fikk ikke gått i vinter grunnet mangel på tid. Min mini er nå formelt godkjent som rallybil med dertil vognkort. Her gjenstår noe småtteri før den er klar for sommersesongen. Planlagte løp er et sprintrally på Hønefoss (Nytt av året) helgen føre Minitreffet på Hunderfossen. Rally Larvik er selvfølgelig på planen i september. Det var alt for nå. Vi snakkes.

 

Hei alle. Godt nytt år. Det har vært svært stille på S racing fronten de siste måneder. Det har sammenheng med at Espen har kjøpt hus , flyttet etc... Undertegnede sammen med Unn har kjøpt leilighet og har hatt foto sesjon og visninger på huset vi bor i. Huset er solgt og flytting blir neste høst. Men helt døde er vi ikke. Vi har og er rådgivere for Jo W. med hans rally prosjekt. Der er bilen nå strippet innvendig og blir nå bygget opp med kabler, rør etc.. inn i kupeen. Bur er mottatt fra Mini Sport og venter bare på innmontering. Vår Mini har fått ny "drive flange", drivledd og lagre. Vi har også måttet vise bilen til trafikkstasjon i Oslo for at den skal få de riktige påplussinger i vognkort som en slik bil tydeligvis må ha selv om bilen urgammel rally bil. Vi har aldri i våre 31 år med en bilen blitt spurt om slikt. Hva er formålet har jeg spurt meg om. Se det for tiden vise. Det arbeides for at Alfaen skal gå minst ett rally i vinter. Vi for se. Hørs!

 

Video kortversjon Rally Larvik 2007 er klar. Klikk her.

 

Rally Larvik 2007 er overstått med brutt resultat. Laget fikk kjøre etappe 1 fullt ut, etappe 2 ble kun kjørt i gjennom da Andreas Mikkelsen hadde en mega avdragning så etappen ble annullert. Etappe 3 ble bar halvveis da ytre drivledd med "drive flange" bare spant rundt. Videre har clutchen en merkelig oppførsel pluss at en støtdemper ser ut til å tatt kvelden. Vi har tatt opp forhjulet og fikk mistanken bekreftet. Deler er satt i bestilling. Video kort versjon kommer om litt. Den er på klippe bordet. Vi sees.

 

Hei rally venner!

Lørdag skal vi prøve oss igjen på asfaltveiene i larvik og stavern området. Hadde vært moro om det kom litt folk fra Nmcc Very Happy

Første bil starter ca kl 0900 fra stavern sentrum og vi starter ca 1030.

Det skal kjøres 87km med fartsetapper.

Mer info på http://www.rally-larvik.no/index

 

På motorsport fronten er det aktivitet for tiden. Det klargjøres en ny motor til rallyminien. Vi har fått eksenter boret en "ny" 1300 blokk med 74mms hull til venolia stemplene våre. Vegard har portert og frest en ny topp for oss. Vi har et håp om tett topp pakning og et problemfritt Rally Larvik den 8/9-2007. Pluss at vi shoppet noe småsnusk hos Wolfgang på IMM2007. Ta turen til Larvik den 8 sept. og se norges fineste rallybiler i herlig driv. Vi hørs. Teamsjefen. P.s. som reiser til Syden den dagen (æsj).

 

Vi var på IMM 2007 i Roskilde. Voldsomt treff. Mye Minier i alle fasonger og varianter. Fantasien blomstrer. Kjempetur i Danmark. Hilser alle som var tilstede.

 

Video fra Elverum Grindalsmoen er klar. Klikk her.

 

Video fra Lillehammer 2007 er klar. Klikk her.

 

Hei alle venner. En rapport fra pinsens viderverdigheter. Videoene er snart klare.

 

Etter maratonskruing i 2 uker, var det en glad gjeng som endelig kunne stille til start før rally lillehammer lørdag 26.

Team S racing bestod av 6 personer denne gangen. Og det blir stadig flere som har lyst til å være med og rundt teamet Smile

 

Bilen gikk fint, selv om trykk i kjølevann (toppakning) fortsatt er et problem!

Lillehammer rally bestod av 2 etapper som ble kjørt 4 ganger hver med transport imellom. Men de 2 siste gjennomkjøringene på hver etappe var motsatt vei. dvs. totalt 8 etapper. Pga forsinkelser ble siste etappe avlyst.

 

Etappe 1 og 3 VIP veien opp (langs lystgårdsbakken) gikk ikke spesielt bra, for det er skikkelig bratt. selv med 3.9 utveksling ( og 1:1.04 i mellomdrev) var det helt håpløst å komme i gang. Men nedover samme vei på etappe 5 var mye bedre!

 

2 og 4 på Hovemoen militærleir var perfekt for mini (nesten sykkelsti) så der tok vi mye innpå konkurrentene. etter etappe 5 Hovemoen motsatt vei fikk vi tenningskutt? og måtte stoppe på transport for å finne ut av det. Vi hadde 15 min til rådighet, men lite verktøy, så vi prøvde videre.

Etappe 6 Vip veien ned startet dårlig, men pga nedoverbakke merket vi ikke tenningsproblemet noe særlig.

Vi kom oss til Etappe 7 (siste) Hovemoen motsatt vei, men etter 200 meter ville ikke bilen gå lenger. prøvde å skru inne på etappen, men makstiden gikk ut Sad

 

Resultater Lillehammer t o m etappe 6. 65 totalt av 70 og nr 2 av 3 i klassen.

(men dessverre ikke fullført)

 

Søndag startet tidlig med feilsøking av tenningsanlegg...... etter div nødrep dagen før var det lite hele ledninger igjen rundt fordeler og coil. La opp nye og byttet kondensator. Rengjorde fordelerlokk og stift og justerte til slutt. Etter dette gikk bilen som en klokke.

 

Grindalsmoen Rallysprint på Elverum består av en etappe på et industriområde (en rundbane) som kjøres 3 ganger i ett. over 3 omganger.

 

Pga mange startende var det flytende start og flere biler inne i løypa samtidig. (her gjaldt det for kartleseren og telle runder og kikke i speilet Smile)

 

Vi hadde en liten snurr i 2. omgang som ødela litt, men vi er godt fornøyd med 37 totalt av 58 (41 kom tot i mål) og nr 2 i klassen av 3.

 

 

Hei folkens. Etter å vært litt stille etter Elverum så har vi tatt opp mysteriet med for mye trykk i vannkanal. Grunnen til aktiviteten er at det skal kjøres to løp i pinsen. Ett på Lillehammer med 7 prøver på lørdag og et sprint rally på Elverum på søndag. Møt opp og se. Det ville undre meg stort om ikke veien ved siden av Lysgårdsbakken er med som prøve. Klikk dere inn på http://www.rally-lillehammer.no.

 

Det er gått til innkjøp av kobberpakning til erstatning av stålpakningen med det i tankene at kobber er bedre til å ta opp evnt. mikro ujevnheter i topplokket enn stål har. Dette er satt sammen og varmkjørt. Da var overraskelsen da vi ikke får olje opp i topplokket. Der var det tørt som en ørken. Høyst sannsynlig er det et hull i pakningen som mangler. Så skal toppen av igjen. Vi sees på Lillehammer.

 

Nå er videoen for Rally Elverum klar. Klikk her.

 

Hei nå er det Rally Elverum som er overstått. Det ble visst en selsom opplevelse med en hoppende bakstuss på bilen og tilslutt en avdragning på etappe nummer 2. I skrivende stund så er bilen forhåpentligvis oppe av den skråningen som de havnet i. Det rapporteres en liten skade i taket grunnet et tre og et avrevet dekk på høyre side fremme. Mannskapet er god behold. Inboard og bilder vil komme etter hvert.

 

Fortsatt god vinter. Rally Norway er overstått og ut fra de som var der så var det en værfylt opplevelse. En video rapport er under redigering. Kommer om litt.

 

Vel overstått jul og nyttår og alt det der. Planen var at romjulsrally skulle kjøres med minien, men ralliet ble flyttet til februar grunnet manglende snø og frost. Dette skal kjøres helgen etter Rally Norway. Dette er på Elverum. Bilen er rettet, lakkert og fått nye breddere. Den ble som ny. Rally Norway skal bekles av hele Teamet med et unntak av undertegnede som har fått en ny reservedel i kroppen. (Nytt hofteledd) som skal delta som del av tidtaker "crewet". Vi skal komme tilbake til dette med stoff når det har gått av stabelen. Ha en god vinter så langt.

 

Hei igjen. Inboard video fra Larvik er lagt ut. Klikk her

 

 

Hei, Nå har Espen debutert i rally i førerstolen. Det måtte jo bare bli i faderens mini. Den ble preppet etter alle kunstens regler, men det er fremdeles et problem med å få toppakningen tett. De startet Rally Larvik med en lekkasje mot vann og olje. Det artet seg slik at det gikk trykk i vannet og temperaturen ble da selvfølgelig høy etter hvert som vannmengden sank i radiatoren. De fikk en ufrivillig kontakt med autovernet på første fartsprøve, da det var mer grus på asfalten enn forventet. Da er "greppet" på Yokohama 032 for dårlig. Med noe håndbrekk o.l. så smalt det med hele venstre siden istedenfor med fronten som var alternativet hvis intet hadde blitt gjort. Alle hjul stod der de skulle og det var bare å kjøre mer. De fullførte og kom på 3.plass C nasjonal. "grattis" fra fadern. Det er lagt ut bilder fra Larvik på bildearkivet. Jeg holder også på med en inboard video fra Larvik. Vi hørs senere.

 

Vel overstått sommer alle og takk for sist på treffet. Vi fikk med et nødskrik satt rally minien sammen til treffet. Fruen var med for første gang og hadde en trivelig helg sammen med oss bilgale. En video er også under produksjon fra treffet.

 

Hei alle sammen. Aktivitetene denne senvinter og vår har gått med til lite bilsportslige ting etter Numedals rally. Bjerkesprinten ble ikke kjørt av at andre ting ble prioritert. Vi kommer sterkere tilbake etter sommeren. Vi sees på treffet. Men Videoen til Numedalsrally er snekret sammen. Klikk Her!

 

Fortsatt god vinter folkens. Andreas og Espen stilte opp i Numedal for å kjøre Numdalsralliet. Gutta skred til verket med stor entusiasme som ble noe redusert da de måtte opp kl. 0500 på fredag fordi de skulle kjøre gjennom løpet. Gjennomkjøring er tillatt med annen bil og ikke høyere hastighet enn 50km/t. Vitsen med dette er å gjøre seg kjent med noter og terreng. Noen kaller dette for trening, men det er vel å ta i. Vi måtte opp tidlig på lørdag også da laget skulle starte kl. 10.43 lørdag formiddag. Det tar ca 3 timer hjemmefra til Rødberg som er startstedet for løpet. der var det -16 grader og liten sur kald vestavind. Det var innkjøpt to nye hjul for anledningen. Disse var vi svært spente på. Løpet gikk etter all forventning igjen. De forsetter å forbedre seg i forhold til de andre og forbedrer seg fra første runden til neste innen løpet. Dekkene viste seg å være bra. Ikke en pigg er mistet og grepet er utmerket. De kan bremse senere og de styrer bedre. Alt i alt "en god dag på jobben". Det ble klasseseier igjen og stor pokal. Grattis kara! Neste løp som er nevnt er Bjerkesprinten på Bjerkebanen i Oslo. Video klipp kommer snart. Vi hørs.

 

Hei alle team venner. Nå har Alfaen debutert. Rally Hadeland ble stedet. Andreas og Espen var normalt nervøse og ved første service var humøret på topp. Dette gikk vel over all forventning. Vi som stod igjen på serviceplassen ble egentlig noe engstelig på at dette ble noe vel mye overmot, men dette ble skammelig motbevist. Gutta holdt hodet kaldt (det var kanskje ikke vanskelig, da det var oppimot 10 blå og vind i lufta). Det ble klasseseier i klasse 13. (De var eneste påmeldt i klassen.), men stor premie. Gratulerer uansett for godt utført debut løp. Numedalsrally er under vurdering. Se et lite videoklipp. Klikk Her!

 

Vi har ikke vært på nett på en stund. Dette skyldes at vi har i høst konsentrert oss om å få ferdig garasjen/verkstedet hjemme. Det har resultert i støping av gulv, delvis nytt elektrisk anlegg. Total ny innredning i form av hyller, trillbare bur, rydding etc.. Vintersesongen står for døren. Alfaen er klar og Romjulsrallyet var planlagt, men Andreas fikk ikke fri fra jobben så debuten må vente til neste år. Vi snakkes.

 

God sommer alle sammen. Det har vært stille fra oss leeeenge. Vi har prioritert andre sysler denne våren da det ikke ble noe av Bil Byen Vest. Nå er Alfaen klar. Den ble Aston Martin grå. Det fables om at Alfaen eller Minien skal gå i Larvik til høsten. Men vi får se. Tiden går så fort. Undertegnede har solgt Forden. Den gikk til en ung mann i Hallingdal. Vi sees på treffet i August. Ha en fortsatt god sommer.

 

Hei igjen. Vi har sakte men sikkert fått Alfaen i stand. Det er mye å ta tak i når man først setter i gang. Andreas har i tillegg vært svært opptatt med å sette istand en Honda CR-V for sin far. (Det blir CR-V # 2 i fam.) Den er til lakkering p.t. Cab prosjektet går også videre. Kalesjen er på det nærmeste fullført. Resten av bilen er bygd om i kanaler og baksete. dette vil vi publisere så snart Espen er klar til å skrive noen ord. Vi kommer tilbake med mer utpå våren. det blir forøvrig ikke noe rally på Rud Hauger i år. Vi snakkes.

 

Hei alle venner. Det er lenge siden sist vi har bidratt med noe nytt fra teamet. Det har vært en høst med mange andre aktiviteter enn løpsbiler. Julen er overstått og romjula er brukt til å på det nærmeste å fullføre Alfa prosjektet. Det som mangler er at Andreas for seg en lisens (han skal på kurs den 13/1), Espen og Andreas må få seg hver sin kjøredress og vinterhjul. Vi har noen hindringer for å få oss 13" vinterdekk. Vi måler og funderer på å gå over til 15", men det blir svært trangt + vi må ha nye felger. Rally minien har hatt vinterdvale, men vi har fått nye stempler fra Venolia etter våre spesifikasjoner. Mini Cab'en har Andreas modifisert slik som kalesjemakerene har spesifisert. Cab'en skal til Tjøme for få seg "soft top" i midten av januar. Dette var vel en kort oppsummering fra høsten 2004. Vi hørs!

 

Vel overstått ferie. Hele teamet har vært i Korsika en uke (kun ferie). Vi har nå gått til innkjøp av nytt rallyprosjekt for Andreas og Espen. Det ble en Alfa Romeo 33 4X4. Bilen har en historie i rally med sølv i NM gruppe N og gull i Nordisk gruppe N. Den har ikke vært i konkurranse på noen år da den gikk ut av homologeringen. Men nå er det opprettet nasjonal klasse for firhjulsdrevne biler utgått fra gruppe A og N. Bilen må rigges med nye stoler, seter og brannslukkere, men ellers er den bare til å gasse løs. Kommer tilbake til bilder når de er tatt. Fortsatt god sommer.

 

Motoren til minien er åpnet og de dårlige nyhetene er at det er hull i stempel 4 og de andre gikk i biter da vi tok de ut. Vi har konsultert ekspertisen og konklusjonen er klar. For mye komp! De gode nyhetene er at blokka tilsynelatende har holdt. Girkassen ytet det den skulle så den går noen runder til. Vi har planer om å bygge ny motor, men da med lavere kompresjon. Det skal gjøres med å få noen lavere stempler i første omgang eller er det andre som har gode ideer.

 

Vi fikk fullført i år også. Motoren holdt i 5 prøver før den ble både bråkete, gikk dårlig og røyk noe vederstyggelig. Vi fikk lurt den over målrampa med damp, røyk og lukt av clutch og olje. Men vi ble nummer to. Vi hadde 1. plassen frem til etappe 6, men da var motoren ferdig. Neste prosjekt blir ny motor og vi stiller på Rudskogsprinten til høsten. Vi er også i forhandlinger om rallyprosjekt til Espen og Andreas. Avgjørelsen er tatt og vi holder på med finansieringen. Vi kommer tilbake med mer når bilen står på gården. Vi skal kanskje en tur på treffet.

 

Nå nærmere det seg BilByen Vest. Nå er bilen på det nærmeste klar. Møt opp for se gammelt og nytt innen rallysporten. Vi har forøvrig startnummer 1.

 

Vi fikk dessverre dårlig nytt da vi tok komp og sylindertetthets test. Vi har omtrent bare halvt trykk på #1 & #2 samt trykk i oljen. Bur montasjen var et laangt kapittel. Det var dr.... mange hull å bore. Buret er festet til bilen med 9 punkter.

 

Hei og vel overstått påske. Motor og girkasse har funnet hverandre igjen. Vi har endelig funnet årsaken til ras i fjor. FEIL KUBBEAKSEL. Vi hadde brukt A kasse kubbeaksel og skulle ha brukt A+ modifisert kubbeaksel. Hvis noen vil vite hvordan dette kunne gått til så send meg gjerne en mail så skal jeg forklare hvordan det er mulig. Safety Devices multipoint buret har kommet til Kollevold, så nå er det bare å stå på slik at vi blir ferdige til 9 mai. Kostnadene ble på ca 17000,-. Dette er girkasse + clutch, pakninger og bur. Vi har nedgiret kassa med ca. 30% slik at første giret går til ca. 50.km/t på 6500. Vi hadde totalt bommet på giringen i fjor. Nå skal vi spinne og få litt blårøyk også. Jeg kommer tilbake når det lir på.

 

Nå er girkasse delene bestilt hos Jack Knight Development. Espen skal plukke disse opp i England til uken. Han skal på kurs hos Aston Martin. Ca kostnad så langt har blitt ca kr.6000,-, men dette er før ny clutch, bur og noe annet småtteri. Elisabeth (Kollevold) er i farta for å finne en pris på multipoint bur fra Safety Devices samt leverings tid. Hørs!

 

Vareopptelling har blitt foretatt (25.02.2004). Status: 1stk. 1.gear er i ca. halvhøyde. Kubbedrev for 1.gear er om ikke enda verre. Kubbeaksel med ditto nålelager er totalt skrot. Vi fant engang ikke lageret, kun spor som metallskall rundt forbi. Vi måtte bruke kappskive for å få ut kubben. D.v.s. den måtte kuttes tvers over. Var ikke mulig å slå ut kubbeakselen den riktige veien. Se Bilder. Vi er nå i gang med å få bestilt opp det som må til for å få dette i orden før mai med Bilbyen Vest. Vi må også investere i nytt bur da mitt er kun 38,5mm og minimum er 45mm. Vi har planer om et multipoint fra Safety Devices. Vi snakkes når prosjektet kommer videre. "Ciao"

 

Nå har rally minien vært inne i varmen og avlevert sitt maskineri. Det er det vi foreløpig har fått gjort. Det er planlagt denne uken (uke 9) å åpne girkassen og ta vareopptelling. Vi frykter det verste. Hørs!

 

Hei alle venner. Vi har nå lagt siste hånd på leveransen av minien til Espen og har gravd frem hengeren for å levere gata bilen til Espen. Den har fått "ny" 1300 motor innkjøpt fra Cato, da den gamle var moden for en overhaling. Vi har også vært på de fleste tekniske kontrollene til de ralliene som hittil er kjørt for å se om bilen til Andreas eller deler av den skulle dukke opp. Hittil så er ikke dette brakt noen resultater. Neste prosjekt er Clubman Hel Cab. (eks. Einar Sollid) som ble kjøpt sent i høst og som venter i garasjen.

 

Hei og en riktig god jul og godt nyttår til alle mini og rally venner. Bilen til Espen er nå ferdig. Hurra!!. Det ble en laaang uke. Kom og kjøp!! Som dere ser på første siden så er Escorten blitt stjålet. Den innholdt det meste og derfor blir det ikke vinterrally på Teamet i år. Vi snakkes på nyåret.

 

Hei igjen. Nå er det blitt høst. Undertegnede har nettopp kommet hjem fra en uke i Middelhavet. Bilen til Espen er levert ferdig fra lakk. Den ble rett ut sagt nydelig. Den ble "Honda" rød med kremhvitt tak. Nest uke er satt av til montering og da er den leveringsklar for de som ønsker å kjøpe. Legger ut bilder så snart det er klart.

 

Hei alle venner. Sommeren er i full gang. Undertegnede har vært på Korsika i 14. dager og Espen har vært delaktig arrangør av en kretsleir for speidere. Andreas har hengt i stroppen på jobb. Det er ingen av oss som skal til treffet i Kristiansand. Alle er opptatt med andre aktiviteter. Så ha ett godt treff alle mini venner. Fortsatt god sommer. Vi hørs til høsten.

 

Siste rapport fra oss i teamet før sommeferien starter, Minien er fremdeles ikke åpnet, men tilstanden er dårlig. Rally forden til Andreas er fremdeles ikke klar, men det vokser for hver uke. Den blir helt strøken. Rs' en er nå godt gående med nyoverhalt motor. Så vi ønsker alle som er innom oss på nettstedet en riktig god sommer og vi snakkes etter hvert.

 

Bilbyen Vest er historie. Her er BILDENE. Klikk Her. Og videoen KLIKK HER.Vi kom i mål på 2. plass i klassen Vet 14. Men girkassen raste på nest siste prøve. Vi hadde kun 2. gir igjen på siste etappe. Så motor ut igjen. Kommer tilbake når vi vet mere om hvor omfattende dette er. Neste prosjekt er å få Rally bilen (Minien) inn i varmen for å finne ut om hva som feiler girkassen. Vi planlegger å stille igjen på Bilbyen vest til våren. Vi hørs!

 

En glad melding på tampen av året! Gate bilen til Espen ble solgt i går. Så nå er det å begynne på Clubman hel Cab

 

MINIEN er klar. SÅ MØT OPP TIL SØNDAG DEN 4/5-2003 kl 1230. VI HAR START NUMMER 6. Den har blitt justert og pusset på til det siste. Den går som en"kule". Minien har nå fått overhalt motor. Det var to stempler som var dårlige. Jeg hadde bestilt stempel fra Auto Tore, men noe gikk galt, jeg fikk 73,5mm i stedet for 74mm. Gode råd dyre. (de ble ikke så dyre). Ringte min gode venn Magne og det viste seg at han hadde fire Omega stempler liggende. Brukte riktignok, men han hadde nytt stempelringsett. Bilder av vidunderet. Klikk her.

 

Rally Minien gjøres klar til Bil Byen Vest sprintrally. Påmelding er levert. Motor er åpnet og stempel fire var "klint" slik at stempel ringer og aluminium bare datt fra hverandre da vi tok det ut. Sylinderen har en fin ripe, men vi honer og lar det stå til. Stempel og ringsett er nå bestilt fra England via AutoClassic v/Tore slik at vi satser på at motor er klar til den 4/5-2003. Men vi har en annen utfordring i at jeg har en stol fra Cobra som har mistet FIA godkjenning i vinter. NBF er kontaktet og dispensasjon er søkt, men jeg har ikke fått svar selv etter flere purringer. England ved Mini Sport er også kontaktet og de har satt en stol i bestilling hos Cobra som er FIA godkjent. Den får jeg til halv pris i og med at min stol ble umiddelbart trukket tilbake midt i sesongen. Vi håper at denne kommer i tide. Vi har måttet bytte sikkerhetsseler da disse også hadde gått ut på dato. Det viste seg at de var allerede gått ut da jeg kjøpte disse, men det var det ingen som sa eller gjorde noe med på de kontroller jeg har vært på.

 

RS Turboen er overhalt. Det var en sprekt eksos ventil, men også to "pushere som hadde tatt kvelden. De så ut som Te kopper. "Kammen" så ut deretter også. Jeg har byttet kam, "Pushere", råde lagere,veiv lagre, stempler (smidde), boret opp .50, competion Kent olje pumpe samt alle pakninger simmeringer etc...

 

Jeg har blåst motoren i RS Turboen. Den er tatt ut og første feil som hittil er funnet er en sprekt eksos ventil på sylinder 1. Vi skal ta veiv og råde lagre fatt, da vi har mistanke om at lagrene er gått. Vi har også mistanke om at det er en pusher som har tatt kvelden.

 

Vi har tatt ut og åpnet mini motoren til Clubman'en. Der fant vi en sprekk i stempel 4. som vi antok var feil på forhånd. Videre arbeid blir å splittet hele motoren for se om det skader på sylinder o.l.

 

Jeg har lagt ut mange bilder fra turen ut i det fri med Jeepen. Klikk her.

 

Jeg har lagt ut et par bilder fra skogturen til Espen. Klikk her.

 

Andreas har intensivert arbeidet med Escorten. Der har det blitt god fremgang. Men ingen tør spå når dette blir ferdig.

 

Espen har vært på skogstur med Land Roveren som gjest til Ringerike Offroad klubb. Der ble riskokerne parkert. Se Video. Klikk her. Vi kommer tilbake med bilder senere. Følg med.

 

Vi blir ikke ferdig med Clubman Minien til RudskogSprinten 12 oktober. Slik at der blir vi funksjonærer.

 

Rally Mini'n har vært på et storartet Mini treff. Varmt godt vær og ca. 50 minier stilte opp. Super camping og hytte fasiliteter. Video snutt er lagt ut. Klikk her.

 

Det blir bare Rally Mini'n som skal til Mini treffet den 9-11 agust på Bådstø Camping og Gjestgiveri i Gudbrandsdalen (Tretten). Espen er forhindret grunnet jobb.

 

Escort Tuboen har vært på rullene og etter å ha skrudd ned trykket justert tenning etc.. ble resultatet ca 90 HK på hjulene.

 

"Gamlis" Mini'n og rally mini'n skal på Mini treff i Gudbrandsdalen nærmere bestemt Tretten i midten av august.

 

Kart treningen til Espen og Andreas har uteblitt denne våren. Andre ting tar tid.

 

Mistanken om at en sylinder på Clubman Mini'n hadde tatt kvelden var rett. Ikke bare var # 4 helt uten komp., men også # 2 var slapp i trykket. Dette skal opp og rettes på til Rudskog sprinten i oktober.

 

Escort turbo'en er vært på visning og er godkjent.

 

Rally Bilbyen Vest ble avlyst og utsatt til neste år.

 

Clubman Minien har besøkt rullene og foreløpige resultater er: 100 HK i motor og 71 HK på hjulene. Men motoren kaster olje og mistanken er at en sylinder har tatt kvelden.

 

Escort turbo'en skal til visning rett etter påske. Den er nå klar.

 

Clubman Minien er nå klar til rullene hos Per Gulbrandsen. Den ferdig bygd og mangler kun trimming og oppsett for asfalt. Den skal gå i Bilbyen Vest den 5/5-2002.

 

Escorten til Andreas har stått i bero i hele vinter, men Espen har påbegynt arbeidet med å bygge motor. Der skal alle bitene være innkjøpt.

 

Vinterløp ble ikke aktuelt i 2002 for noen av førerene.

 

Mini Cooper S'n har blitt utsatt og blir påbegynt til høsten.

 

Andreas og Espen vil ta opp igjen treningen med gokart på Eggemoen.

Team Aktiviteter

Developed by © S Media